Telecí játra se slaninou
60 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1200mililitrůVoda pitná
- 750gramůJátra telecí
- 180gramůTuk
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůCibule
- 75gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
704 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Protkneme je hranolky slaniny a opepříme je.
- 2Na polovině tuku dorůžova osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a částečně ji zalijeme vodou.
- 3Do základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Občas přeléváme vzniklou šťávou.
- 4Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z hladké mouky, zalijeme ji teplou vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
- 5Nakonec omáčku procedíme.
- 6Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.