Telecí játra se slaninou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
704 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí játra očistíme, omyjeme v tekoucí vodě a zbavíme blan. Protkneme je hranolky slaniny a opepříme je.
  • 2
    Na polovině tuku dorůžova osmažíme cibuli nakrájenou na plátky a částečně ji zalijeme vodou.
  • 3
    Do základu vložíme opepřená játra a pod poklicí zvolna dusíme doměkka. Občas přeléváme vzniklou šťávou.
  • 4
    Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z druhé poloviny tuku a z hladké mouky, zalijeme ji teplou vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Nakonec omáčku procedíme.
  • 6
    Při podávání játra krájíme na plátky a přeléváme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.