Telecí játra smažená (minutka)
25 min.
Ingredience
- 700gramůJátra telecí
- 170gramůStrouhanka
- 25gramůSůl
- 80gramůVejce slepičí
- 80mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
660 mg
Cukr
794 mg
Postup přípravy
- 1Telecí játra očistíme, opláchneme a odblaníme. Nakrájíme je na stejné plátky, mírně je naklepeme a okraje nařízneme.
- 2Plátky jater obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova.
- 3Po vyjmutí z tuku játra osolíme.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.