Telecí játra smažená na tymiánu
15 min.
Ingredience
- 125gramůJátra telecí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaKapary
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
411 mg
Postup přípravy
- 1Játra zbavíme tuku a obalíme v osolené a opepřené mouce. Rozehřejeme ve velké pánvi máslo a olej. Do pánve přidáme játra a smažíme z každé strany 3 minuty, aby se uzavřela a propekla. Přendáme na talíř a udržujeme v teple.
- 2Přilijeme víno, lžíci vody, kůru z citronu, tymián, sůl, pepř, kapary a vše prohříváme, až začne tekutina bublat. Přidáme smetanu a prohřejeme. Hotovou omáčku přelijeme přes játra.
- 3Podáváme ozdobené tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.