Telecí játra smažená v trojobalu s pivem
30 min.
Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
223 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Telecí játra omyjeme studenou vodou, odstraníme z nich blány a nakrájíme je na tenké plátky, které lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Pak je postupně obalíme v mouce, vajíčkách rozšlehaných s pivem a ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej, obalená játra v něm osmažíme z obou stran doměkka, pak je osolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.