Telecí játra v alobalu
30 min.
Ingredience
- 400gramůJátra telecí
- 200gramůSalám jemný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky silné asi 1cm.
- 2Na čtverce alobalu rozložíme vždy několik koleček salámu, na ně plátky jater, osolíme, opepříme a navrch položíme kousek másla. Balíčky pevně uzavřeme, urovnáme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.
- 3Během pečení můžeme alobal pootevřít a kontrolovat, jestli jsou játra upečená.
- 4Vhodnou přílohou jsou bramborové pusinky nebo slané pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.