Telecí játra v bešamelu
60 min.
Ingredience
- 1200gramůJátra telecí
- 240gramůMouka pšeničná hladká
- 7gramůSůl
- 5gramůKmín drcený
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 40mililitrůOcet kvasný lihový
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusRajčata
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1134 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
72 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
437 mg
Cukr
554 mg
Postup přípravy
- 1Telecí játra nakrájíme na pruhy, osolíme, okmínujeme a na talíři je obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, přidáme bobkový list, trochu octa, pokrájené rajče a povaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji játra dorůžova, rozložíme je na ploché míse a zalijeme hotovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.