Telecí jazyk s mandlemi
105 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí jazyk
- 120gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMandle mleté
- 20gramůRozinky tmavé
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 600mililitrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Celé jazyky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, bobkový list, sůl a vaříme zvolna asi 1 hodinu doměkka. Jazyky oloupeme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vývaru z jazyků, přisypeme mleté mandle, rozinky, nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví z vývaru, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti opepříme a povaříme zhruba 20 minut.
- 2Plátky jazyků rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.