Telecí jazyk s mandlemi

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé jazyky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, bobkový list, sůl a vaříme zvolna asi 1 hodinu doměkka. Jazyky oloupeme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vývaru z jazyků, přisypeme mleté mandle, rozinky, nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví z vývaru, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti opepříme a povaříme zhruba 20 minut.
  • 2
    Plátky jazyků rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.