Telecí kapsy plněné artyčoky a parmazánem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
64 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. 3 artyčoky ochutíme pepřem, citronovou šťávou a olejem a použijeme je jako přílohu. Zbylé orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje spolu s najemno nasekanou šalotkou. Podlijeme zeleninovým vývarem a cca 15min povaříme. Necháme trochu vychladnout a posypeme strouhaným parmazánem.
  • 2
    Plátky masa naklepeme, doprostřed každého dáme kopeček dušených artyčoků, přeložíme napůl a kapsy zajístíme jehlou.
  • 3
    Vejce rozšleháme a smícháme se zbytkem parmazánu. Kapsy obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme dozlatova na rozehřátém másle.
  • 4
    Podáváme horké s artyčokovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.