Telecí kapsy plněné artyčoky a parmazánem
60 min.
Ingredience
- 7kusůArtyčoky
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 6plátkůTelecí kýta
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusŠalotka
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
132 g
Vláknina
64 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. 3 artyčoky ochutíme pepřem, citronovou šťávou a olejem a použijeme je jako přílohu. Zbylé orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje spolu s najemno nasekanou šalotkou. Podlijeme zeleninovým vývarem a cca 15min povaříme. Necháme trochu vychladnout a posypeme strouhaným parmazánem.
- 2Plátky masa naklepeme, doprostřed každého dáme kopeček dušených artyčoků, přeložíme napůl a kapsy zajístíme jehlou.
- 3Vejce rozšleháme a smícháme se zbytkem parmazánu. Kapsy obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme dozlatova na rozehřátém másle.
- 4Podáváme horké s artyčokovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.