Telecí karbanátky s hříbky
45 min.
Ingredience
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1kusSůl
- 1kusTuk
- 1kusVejce slepičí
- 600gramůTelecí plec
- 1kusŽemle tuková
- 1šálekHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1388 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
39 g
Sacharidy
191 g
Vláknina
8 g
Cukr
370 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a na drobno pokrájené hříbky podusíme na másle, přidáme jemně nasekanou petrželovou nať.
- 2Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Po masu umeleme vymačkanou žemli.
- 3K mletému masu přidáme podušené houby, rozšlehaná vejce, osolíme a řádně rozmícháme.
- 4Na prkénku posypaném moukou vytvoříme placičky zhruba na prst vysoké, které pozvolna opečeme na tuku.
- 5Jako přílohy podáváme brambory, saláty nebo dušenou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.