Telecí knedlíčky se smetanou
65 min.
Ingredience
- 300gramůTelecí maso přední
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 200gramůSádlo syrové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
811 mg
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso spolu se syrovým sádlem umeleme na strojku. Do mleté směsi zapracujeme vejce a žloutky, osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Dáme do lednice ztuhnout asi na 40 minut.
- 2Teprve nyní do těsta opatrně přimícháme hustou smetanu. Je-li těsto příliš řídké, můžeme přidat trochu mouky. Knedlíčky tvoříme tak, že z těsta odtrhneme kousek o velikosti vlašského ořechu, obalíme v mouce a zavaříme 5 minut ve vroucí vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.