Telecí koleno na slanině s kořením
100 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyPepř černý celý
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 800gramůTelecí koleno
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
452 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykoštěná kolena rozdělíme na čtyři porce a protkneme proužky slaniny. Maso vložíme na rozehřáté máslo s rozkrájenou cibulí, osolíme a opečeme po všech stranách. Poté maso mírně podlijeme, okořeníme, přikryjeme a dusíme do poloměkka. Poté maso odkryjeme a pečeme do červena.
- 2Šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem, krátce povaříme a přecedíme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.