Telecí koleno na způsob bažanta
135 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí koleno
- 150gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCibule
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykostěné telecí koleno omyjeme a protkneme 2/3 slaniny nakrájené na nudličky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a zvolna opečeme na polovině másla. Koleno vložíme do pekáčku. Na zbylém másle mírně osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky zbylé slaniny. Přidáme k masu spolu s celým pepřem, novým kořením, jalovcem a bobkovým listem. Podlijeme trochou vody a za občasného polévání šťávou a podlévání vodou maso pečeme doměkka. Šťávu necedíme, podáváme ji s cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.