Telecí koleno na způsob bažanta

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
32 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, vykostěné telecí koleno omyjeme a protkneme 2/3 slaniny nakrájené na nudličky. Osolíme, obalíme v hladké mouce a zvolna opečeme na polovině másla. Koleno vložíme do pekáčku. Na zbylém másle mírně osmažíme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky zbylé slaniny. Přidáme k masu spolu s celým pepřem, novým kořením, jalovcem a bobkovým listem. Podlijeme trochou vody a za občasného polévání šťávou a podlévání vodou maso pečeme doměkka. Šťávu necedíme, podáváme ji s cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.