Telecí kotlety na víně Madeira
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kotlety
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůLanýž
- 60gramůJátra husí
- 3gramyJíška instantní
- 20mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 150mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
240 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Telecí kotlety osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle.
- 2Maso vyndáme a do téže pánve vlijeme víno Madeira, vývar, plátky lanýžů, smetanu a rozmixovaná husí játra. Vše povaříme 2 minuty, zahustíme jíškou, povaříme ještě 1 minutu a nalijeme na kotlety, které jsme upravili na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.