Telecí kotlety na víně s parmezánem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 4lžíceStrouhanka
- 0,25litrVíno bílé
- 600gramůTelecí kotlety
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
648 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kotlet odstraníme kosti, na okrajích je nařízneme, naklepeme a osolíme.
- 2V kastrole rozehřejeme větší část másla a kotlety na něm opečeme na obou stranách. Poté kotlety vyjmeme, do tuku přidáme drobně rozkrájenou cibuli, podusíme a kotlety na ni vložíme. Po částech přilijeme víno, zhruba do poloviny výšky pokrmu. Kotlety posypeme nastrouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem. Poté kotlety přikryjeme a dusíme do měkka a do zhoustnutí omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.