Telecí kotlety s parmezánem na pivě
35 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kotlety
- 100gramůSýr Parmezán
- 2kusyCibule
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
875 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sýr najemno nastrouháme. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
- 2Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, okmínujeme, opepříme a osolíme.
- 3V hrnci rozehřejeme máslo, kotlety v něm prudce z obou stran opečeme, pak je vyjmeme a na másle v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety vrátíme zpátky, podlijeme pivem s trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení podle potřeby případně přilijeme vodu.
- 4Měkké kotlety dáme na servírovací talíře a posypeme je nastrouhaným parmezánem. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, nalijeme ji na porce masa a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.