Telecí kotlety s parmezánem na pivě

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
875 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sýr najemno nastrouháme. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Telecí kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, okmínujeme, opepříme a osolíme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, kotlety v něm prudce z obou stran opečeme, pak je vyjmeme a na másle v hrnci zpěníme nakrájenou cibuli. Kotlety vrátíme zpátky, podlijeme pivem s trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení podle potřeby případně přilijeme vodu.
  • 4
    Měkké kotlety dáme na servírovací talíře a posypeme je nastrouhaným parmezánem. Šťávu dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí, nalijeme ji na porce masa a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.