Telecí kotlety zapečené se sýrem
50 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kotlety
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
39 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
200 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté kotlety lehce naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme. Maso ze všech stran opečeme na polovině másla a přendáme na misku.
- 2Do zbylé šťávy přidáme smetanu rozmíchanou s moukou, chvíli povaříme.
- 3Kotlety se zbylým tukem urovnáme do vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Povrch pokapeme zbylým rozehřátým máslem.
- 4Pokrm krátce zapečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
- 5Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.