Telecí kyselá polévka
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůZelenina kořenová
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1decilitrVíno bílé
- 2,5litryVoda pitná
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkySůl
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusTelecí hlava
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
463 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou telecí hlavu vaříme v osolené vodě spolu s oloupanou kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovým listem. Měkké maso obereme a nadrobno nakrájíme.
- 2Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a mouky. Okyselíme ji bílým vínem.
- 3Žemle nakrájíme na kostičky a necháme je oschnout v mírně vyhřáté troubě. Potom žemle zalijeme rozšlehanými vejci a na chvíli vložíme do trouby. Podáváme jako vložku do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.