Telecí kyselá polévka

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
463 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou telecí hlavu vaříme v osolené vodě spolu s oloupanou kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovým listem. Měkké maso obereme a nadrobno nakrájíme.
  • 2
    Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a mouky. Okyselíme ji bílým vínem.
  • 3
    Žemle nakrájíme na kostičky a necháme je oschnout v mírně vyhřáté troubě. Potom žemle zalijeme rozšlehanými vejci a na chvíli vložíme do trouby. Podáváme jako vložku do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.