Telecí kýta se sýrovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMartell cognac
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůSýr smetanový tavený 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
22 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou telecí kýtu osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran v kastrole na rozpáleném másle. Koňak ohřejeme, nalijeme na maso, zapálíme a necháme dohořet. Přilijeme vývar a maso vaříme doměkka.
- 2Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Ve vypečené šťávě rozpustíme tavený sýr a přilijeme smetanu. Povaříme za stálého míchání asi 2 minuty.
- 3Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.
- 4Jako přílohu podáváme smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.