Telecí kýta se sýrovou omáčkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
22 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou telecí kýtu osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran v kastrole na rozpáleném másle. Koňak ohřejeme, nalijeme na maso, zapálíme a necháme dohořet. Přilijeme vývar a maso vaříme doměkka.
  • 2
    Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Ve vypečené šťávě rozpustíme tavený sýr a přilijeme smetanu. Povaříme za stálého míchání asi 2 minuty.
  • 3
    Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.
  • 4
    Jako přílohu podáváme smažené hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.