Telecí ledvinky na madeiře
20 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí ledviny
- 150mililitrůVíno madeira
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůOlej rostlinný
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
204 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme, lůj na povrchu zčásti odkrojíme a nakrájíme je na kostky. Na oleji je napolovic opečeme a vhodíme na cedník, aby krev dobře vykapala.
- 2Na pánvi rozpustíme polovinu másla, ve kterém ledvinky dozlatova opečeme. Přendáme je do jiné nádoby, do tuku na pánvi vlijeme víno a přidáme rajčatový protlak, povaříme, vrátíme ledvinky, osolíme, opepříme a vmícháme druhou polovinu másla. Už nevaříme.
- 3Musíme pracovat velmi rychle, protože ledvinky dlouhým tepelným zpracováním snadno tvrdnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.