Telecí ledvinky pečené
40 min.
Ingredience
- 2kusyTelecí ledviny
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
24 mg
Vápník
28 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme solí a pepřem. Vložíme je na suchý pekáček a pečeme v horké troubě. Po upečení bude tuk na ledvinkách křupavý.
- 2Ledvinky vyjmeme, většinu tuku slijeme, zbytek zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme.
- 3Ledvinky nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu a podáváme s omáčkou.
- 4Vhodnou přílohou je mandlová rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.