Telecí ledvinky s hráškem
50 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí ledviny
- 100gramůCibule
- 500gramůHrášek mražený
- 40gramůSlanina vepřová
- 30mililitrůVíno bílé
- 20gramůPetržel kudrnka
- 1gramPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 30gramůKečup
- 500mililitrůVoda pitná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme, zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, hrášek, slaninu, orestujeme, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
- 3V pánvi na oleji osmahneme plátky ledvinek, přidáme je do hrnce, přisypeme petrželku, přidáme kečup, bílé víno, provaříme a odstavíme.
- 4Pokrm upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.