Telecí ledvinky se žampiony a těstovinami

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
990 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny dáme vařit do hrnce s osolenou vodou.
  • 2
    Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Telecí ledvinky očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme máslo, plátky ledvinek v něm krátce z obou stran opečeme a pak je naskládáme do zapékací mísy.
  • 5
    Do pánve dáme nakrájené žampiony a také je krátce orestujeme. Pak k nim přidáme hořčici, dochutíme je pepřem a solí, vmícháme smetanu a pesto a vše prohřejeme. Směs z pánve přelijeme na ledvinky v zapékací míse a dáme zapéct na 10 minut do trouby, předehřáté na 190 stupňů.
  • 6
    Uvařené těstoviny scedíme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Na těstoviny potom přidáme ledvinky i s omáčkou a podáváme posypané jemně nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.