Telecí ledviny v omáčce z bílého vína
65 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusCibule
- 750gramůTelecí ledviny
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceVíno bílé
- 60mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 1kusTymián čerstvý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusChilli paprička sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Citron vylisujeme a šťávu nalijeme do misky. Vložíme do ní omyté ledviny a necháme marinovat 15 minut. Poté ledviny vyjmeme, omyjeme horkou vodou a nakrájíme na větší kostky. Opepříme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm ledviny ze všech stran. Měkké opečené ledviny přendáme do jiné nádoby a na šťávě, kterou v pánvi pustily, osmahneme cibuli. Potom přisypeme mouku, dobře promícháme a zpěníme. Přilijeme vývar a bílé víno.
- 3Omáčku okořeníme rozmělněnou sušenou chilli papričkou, bobkovým listem a najemno nasekaným tymiánem. Nakonec přidáme sůl, pepř, mletou papriku a dusíme nezakryté, abychom dosáhli odpaření vody a zhoustnutí omáčky. Průběžne mícháme.
- 4Do omáčky vložíme zpět ledviny a dusíme na mírném ohni ještě asi 5 minut.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.