Telecí maso na celeru

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí hrudí vykostíme a nakrájíme na kostky. Celer oloupeme a nakrájíme na nudličky a cibuli posekáme najemno.
  • 2
    Ve větším rendlíku na oleji maso orestujeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na olej vložíme cibuli s celerem a smažíme, dokud směs nezezlátne. Poté ji zaprášíme moukou, podlijeme několika sběračkami vroucí vody a dobře rozšleháme. Do omáčky vrátíme odložené maso a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Na závěr maso podle chuti opepříme a osolíme.
  • 3
    Maso s celerovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.