Telecí maso na celeru
70 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 300mililitrůVoda pitná
- 200gramůTelecí maso přední
- 75gramůCeler bulvový
- 20gramůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
15 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí hrudí vykostíme a nakrájíme na kostky. Celer oloupeme a nakrájíme na nudličky a cibuli posekáme najemno.
- 2Ve větším rendlíku na oleji maso orestujeme ze všech stran. Poté maso vyjmeme a na olej vložíme cibuli s celerem a smažíme, dokud směs nezezlátne. Poté ji zaprášíme moukou, podlijeme několika sběračkami vroucí vody a dobře rozšleháme. Do omáčky vrátíme odložené maso a pod pokličkou dusíme, dokud není maso měkké. Občas maso promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Na závěr maso podle chuti opepříme a osolíme.
- 3Maso s celerovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.