Telecí maso na paprice s párkem
100 min.

Ingredience
- 150gramůCibule
- 400gramůTelecí plec
- 2lžičkySůl
- 2špetkyMajoránka
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 3kusyRajčata
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50mililitrůOlej olivový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250gramůPárky telecí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
45 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky, párky na kolečka.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Do hrnce vložíme kostky masa, osolíme, opepříme, promícháme a necháme restovat, dokud maso nepustí šťávu. Nyní přidáme rajčata, podlijeme vodou, ochutíme majoránkou a dusíme nejméně půl hodiny. Maso vyjmeme, šťávu necháme trochu vysmahnout, zasypeme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vodou, maso vrátíme do omáčky, přilijeme smetanu a povaříme 20 minut.
- 3Mezitím si na másle orestujeme kolečka párků a vmícháme je do omáčky.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.