Telecí maso na slanině s houbami

75 min.
Slovensko

Ingredience

    • 600gramůTelecí ořech
    • 120gramůPárky jemné
    • 200gramůHouby čerstvé
    • 15gramůMouka polohrubá
    • 250mililitrůHovězí vývar základní
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 8gramůSůl
    • 400gramůBramborový knedlík
    • 200gramůSlanina vepřová
    • 250gramůSmetana zakysaná 11%
    • 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
44 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Vápník
19 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a párek nakrájíme na menší hranolky, telecí maso vcelku jimi prošpikujeme. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme v pánvi, přilijeme olej, přiložíme maso, osolíme, opepříme a ze všech stran ho osmažíme. Maso přendáme do pekáčku, na tuku orestujeme plátky hub a přelijeme do pekáčku i s tukem. Podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.
  • 2
    Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do šťávy vmícháme smetanu s rozmíchanou moukou, necháme provařit a odstavíme.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.