Telecí maso na slanině s houbami
75 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí ořech
- 120gramůPárky jemné
- 200gramůHouby čerstvé
- 15gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 400gramůBramborový knedlík
- 200gramůSlanina vepřová
- 250gramůSmetana zakysaná 11%
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
44 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Vápník
19 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu a párek nakrájíme na menší hranolky, telecí maso vcelku jimi prošpikujeme. Zbylou slaninu nakrájíme nadrobno, rozškvaříme v pánvi, přilijeme olej, přiložíme maso, osolíme, opepříme a ze všech stran ho osmažíme. Maso přendáme do pekáčku, na tuku orestujeme plátky hub a přelijeme do pekáčku i s tukem. Podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme asi 45 minut, podle potřeby podléváme.
- 2Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do šťávy vmícháme smetanu s rozmíchanou moukou, necháme provařit a odstavíme.
- 3Jako příloha jsou vhodné bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.