Telecí maso na zelenině
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 800gramůTelecí kýta
- 100gramůMáslo čerstvé
- 400gramůBrambory
- 200gramůKarotka
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusCitrony
- 200gramůHrachové lusky
- 3špetkySůl
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
32 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce ve slané vodě. Na tenké nudličky si pokrájíme telecí maso a lehce ho osolíme a opepříme. Mrkev pokrájíme na kousky.
- 2Na pánvi rozpustíme 80 g másla, na které vhodíme mrkev, mírně osolíme a zasypeme cukrem. Jakmile začne mrkev pouštět karoten a cukr na ní začne karamelizovat, přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu a vložíme hrachové lusky.
- 3Nudličky telecího masa vložíme na pánev s rozpáleným olejem a maso prudce opečeme. Pak přidáme ještě kousek másla pro zjemnění. Servírujeme společně se zeleninovou směsí a vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.