Telecí maso pečené na smetaně

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
46 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
452 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáčku i s olejem, posypeme kmínem a tymiánem. Podlijeme vodou, přidáme vepřovou nožičku a pečeme v troubě asi 35 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, šťávu necháme částečně odpařit, podlijeme trochou studené vody a teprve potom zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a hořčici. Podusíme ještě 15 až 20 minut za občasného míchání. Pět minut před koncem vaření vložíme zpět porce masa, aby se prohřály.
  • 2
    Podáváme s knedlíkem.
  • 3

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.