Telecí maso pečené na smetaně
95 min.

Ingredience
- 900gramůTelecí kýta
- 300mililitrůZakysaná smetana
- 20gramůMouka polohrubá
- 2lžičkySůl
- 3špetkyTymián čerstvý
- 2špetkyKmín drcený
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusVepřové nožičky
- 1lžíceHořčice
- 1kusKnedlík kynutý
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
46 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
452 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a na rozpáleném oleji prudce opečeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáčku i s olejem, posypeme kmínem a tymiánem. Podlijeme vodou, přidáme vepřovou nožičku a pečeme v troubě asi 35 minut. Maso vyjmeme, naporcujeme, šťávu necháme částečně odpařit, podlijeme trochou studené vody a teprve potom zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a hořčici. Podusíme ještě 15 až 20 minut za občasného míchání. Pět minut před koncem vaření vložíme zpět porce masa, aby se prohřály.
- 2Podáváme s knedlíkem.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.