Telecí maso s haluškami

80 min.
Slovensko

Ingredience

      • 0,5decilitrVoda pitná
      • 600gramůTelecí maso přední
      • 120gramůCibule
      • 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
      • 20gramůPaprika mletá sladká
      • 20gramůMouka pšeničná hladká
      • 1kusMasox
      • 250gramůHalušky
      • 8gramůSůl
      • 3gramyPepř černý mletý
      • 80gramůProtlak rajčatový
      • 60mililitrůOlej rostlinný
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    564 kcal
    Bílkoviny
    53 g
    Tuky
    31 g
    Sacharidy
    16 g
    Vláknina
    3 g
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Čtvrt hodiny před koncem dušení přisypeme halušky, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme rajčatovým protlakem, zjemníme smetanou a dodusíme. Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.