Telecí maso s haluškami
80 min.
Ingredience
- 0,5decilitrVoda pitná
- 600gramůTelecí maso přední
- 120gramůCibule
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 250gramůHalušky
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůProtlak rajčatový
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, vydusíme až na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, přidáme masox a dusíme. Čtvrt hodiny před koncem dušení přisypeme halušky, podle potřeby přilijeme vodu, dochutíme rajčatovým protlakem, zjemníme smetanou a dodusíme. Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.