Telecí maso s rýží

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
16 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.
  • 2
    Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.
  • 3
    Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.