Telecí maso zaděláváné II
75 min.
Ingredience
- 1kilogramTelecí plec
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyHříbky čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1kusKvěták
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.
- 2Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.
- 3Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.
- 4Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.
- 5Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.