Telecí maso zaděláváné II

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou zeleninu rozkrájenou na nudličky mírně osmahneme na másle a podlijeme vývarem nebo vodou.
  • 2
    Maso rozkrájíme na kostky, přidáme k zelenině, osolíme, přikryjeme a necháme dusit téměř doměkka.
  • 3
    Mezitím z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem nebo vodou, řádně rozmícháme, povaříme, přilijeme k ní šťávu z dušeného masa a povaříme cca 10 minut. Uvařenou omáčku zcedíme, přidáme dušené maso, okořeníme a dovaříme doměkka.
  • 4
    Na závěr přidáme žloutky rozkvedlané v trošce vývaru či mléce, promícháme, ale již nevaříme. Vložíme do ní uvařený a rozebraný na růžičky květák a hříbky nebo žampióny podušené na másle.
  • 5
    Jako přílohu podáváme vařenou suchou rýži, houskové knedlíky nebo domácí nudle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.