Telecí maso zapečené s cibulí
80 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí plec
- 4lžíceSádlo škvařené
- 1lžičkaSůl
- 500gramůCibule
- 3kusyČesnek
- 2šálkyVoda pitná
- 1šálekOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a necháme vcelku. Omyté maso nakrájíme na kostky.
- 2Do zapékací mísy urovnáme vrstvu cibulek promíchaných s česnekem, opepříme, osolíme a omastíme. Dále navrstvíme maso, osolíme, potom dáme opět cibuli s česnekem a vrstvy opakujeme. Vše zalijeme směsí 2 šálků vody a šálku octa a pod pokličkou na mírném ohni dusíme doměkka. Nádobou občas zatřeseme, aby se pokrm nepřipálil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.