Telecí medailonky se smetanovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Medailonky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách, vyjmeme je a uložíme na teplém místě. Vložíme oloupané a pokrájené šalotky a osmahneme je. Přilijeme smetanu s vínem, přidáme namočené houby, povaříme.
  • 2
    Očištěnou zeleninu rozkrájíme na kousky, podusíme je na 30 g másla, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
  • 3
    Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme je, omastíme máslem a podáváme s masem přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.