Telecí medailonky se smetanovou omáčkou
55 min.

Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůVíno bílé
- 200gramůKvěták
- 25gramůHouby sušené
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 250gramůNudle široké
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej stolní
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na medailonky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Medailonky zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách, vyjmeme je a uložíme na teplém místě. Vložíme oloupané a pokrájené šalotky a osmahneme je. Přilijeme smetanu s vínem, přidáme namočené houby, povaříme.
- 2Očištěnou zeleninu rozkrájíme na kousky, podusíme je na 30 g másla, podlijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut.
- 3Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme je, omastíme máslem a podáváme s masem přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.