Telecí mozeček na víně
28 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1kusTelecí mozek
- 1lžičkaSůl
- 80gramůLanýž
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 60gramůStrouhanka
- 8krajícůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Odblaněný mozeček vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Mozeček nakrájíme na plátky, očištěné lanýže na silnější plátečky, malé cibulky rozčtvrtíme.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme plátky mozečku, zasypeme lanýži a cibulkami. Červené víno smícháme s vývarem a vlijeme do pekáčku. Zasypeme strouhankou, posekanou petrželkou a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
- 3Podáváme s opečenými krajíčky bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.