Telecí mozeček přírodní

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
616 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mozečky přelijeme horkou vodou a poté studenou. Následně mozečky odblaníme a půlky mozků rozkrojíme naplocho. Získáme tím 8 malých porcí. Každý díl na jedné straně osolíme a zaprášíme moukou.
  • 2
    Máslo rozehřejeme na pánvi, vložíme mozky pomoučenou stranou dolů. Zároveň osolíme a pomoučíme i druhou stranu mozku. Opékáme je pozvolna na středně silném plameni. Máslo se tak nepřipaluje a mozky se propečou.
  • 3
    Hotové přendáme na horkou mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.