Telecí mozeček přírodní
45 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyTelecí mozek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
616 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Mozečky přelijeme horkou vodou a poté studenou. Následně mozečky odblaníme a půlky mozků rozkrojíme naplocho. Získáme tím 8 malých porcí. Každý díl na jedné straně osolíme a zaprášíme moukou.
- 2Máslo rozehřejeme na pánvi, vložíme mozky pomoučenou stranou dolů. Zároveň osolíme a pomoučíme i druhou stranu mozku. Opékáme je pozvolna na středně silném plameni. Máslo se tak nepřipaluje a mozky se propečou.
- 3Hotové přendáme na horkou mísu, posypeme nasekanou petrželovou natí a obložíme dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.