Telecí mozeček zapečný s nudlemi a žampiony
85 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 80gramůNudle vaječné
- 120gramůMáslo čerstvé
- 3špetkyPepř bílý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 150gramůTelecí mozek
- 1decilitrSmetana 16% (pochoutková)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
44 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
984 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na polovině másla.
- 2Nakrájíme si na plátky žampiony, přisypeme k cibuli a krátce osmahneme.
- 3Telecí mozeček odblaníme a nakrájíme najemno, přidáme ke směsi, ochutíme bílým pepřem a krátce podusíme.
- 4Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a propláchneme. Pak je vmícháme k mozečku. Vymastíme zapékací mísu máslem, vložíme připravenou směs, přelijeme rozšlehanými žloutky se smetanou a nasekanou petrželkou.
- 5Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct v předehřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.