Telecí na sušených višních po ukrajinsku
90 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí plec
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMuškátový květ
- 125gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 250mililitrůRajčatová šťáva
- 150gramůVišně
- 3lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Telecí plec nakrájíme na kousky, osolíme ji, okořeníme muškátovým květem a v kastrole na másle dozlatova opečeme. Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, kterou také osmahneme.
- 2Osmahlou cibuli přidáme k masu, vše zalijeme rajskou šťávou a pod pokličkou dusíme 40-50 minut.
- 3Vypeckujeme sušené višně, rozpůlíme je, přidáme k masu a spolu ještě 15-20 minut dusíme. Před podáváním vmícháme sekaný kopr a pokrm podle potřeby přisolíme a připepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.