Telecí nudličky se smetanovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25litrVývar zeleninový
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5kilogramTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Cibuli oloupeme, rozkrájíme na jemno.
- 3V hrnci rozehřejeme lžíci másla, maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až získá zlatavou barvu. Poté z pánve vyjmeme, v misce odložíme do tepla.
- 4Do hrnce vložíme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli, zaprášíme moukou, přilijeme vývar. Stále mícháme, přivedeme k varu s vaříme na středním ohni 10 - 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu, dochutíme pepřem, solí.
- 5Do hrnce k omáčce přidáme osmažené telecí nudličky, promícháme, necháme prohřát.
- 6Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.