Telecí nudličky se smetanovou omáčkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí řízky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, rozkrájíme na jemno.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme lžíci másla, maso na něm smažíme při stálém míchání přibližně 5 minut, až získá zlatavou barvu. Poté z pánve vyjmeme, v misce odložíme do tepla.
  • 4
    Do hrnce vložíme zbylé máslo, krátce na něm osmažíme cibuli, zaprášíme moukou, přilijeme vývar. Stále mícháme, přivedeme k varu s vaříme na středním ohni 10 - 15 minut. Do omáčky vmícháme smetanu, dochutíme pepřem, solí.
  • 5
    Do hrnce k omáčce přidáme osmažené telecí nudličky, promícháme, necháme prohřát.
  • 6
    Maso s omáčkou na servírovacích talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.