Telecí pečeně na česneku
80 min.
Ingredience
- 1200gramůTelecí kýta
- 100gramůSádlo škvařené
- 5stroužkůČesnek
- 2kusyCibule
- 100gramůSůl
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
17 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
491 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plát masa naklepeme, osolíme, opepříme a sbalíme do rolády, svážeme nití nebo použijeme potravinářskou síťku.
- 2Na pekáči rozpálíme sádlo, roládu do něj vložíme a opečeme ze všech stran do červena. Přidáme další rozpuštěné sádlo, osolíme na povrchu, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 1 hodinu. Během pečení podléváme a roládu otáčíme.
- 3Asi v polovině pečení přidáme na pekáč nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a maso dopečeme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.