Telecí pečeně po vídeňsku

110 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
430 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou.
  • 2
    Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu.
  • 3
    Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.
  • 4
    Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.