Telecí pečeně po vídeňsku
110 min.
Ingredience
- 3kilogramyTelecí pečeně
- 2kusyTelecí ledviny
- 200gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyTelecí kosti
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
430 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso zbavíme nejsilnějších blan a potřeme solí. Ledviny potřeme solí a pepřem a vše pečeme na podkladu z kostí a kořenové zeleniny. Maso často poléváme vlastní šťávou nebo podle potřeby i vodou.
- 2Upečené maso oddělíme od kostí a našikmo nakrájíme. Ledviny nakrájíme na plátky a střídavě s plátky masa klademe na kostru hřbetu.
- 3Z výpeku připravíme šťávu, kterou podáváme zvlášť v omáčníku.
- 4Vhodnou přílohou je glazovaná zelenina a rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.