Telecí pečeně s artyčoky
120 min.

Ingredience
- 800gramůTelecí pečeně
- 80gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůŠalotka
- 500gramůArtyčoky
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Telecí maso u kosti nařízneme, posypeme solí, pepřem a potřeme rozpuštěným máslem. Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kolečka pokrájené šalotky, lehce orestujeme a vložíme do pekáčku maso. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a půl. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a často potíráme vypečeným tukem. Půl hodiny před koncem pečení maso vyjmeme, na dno pekáčku položíme plátky očištěných spodních částí artyčoků, maso na ně položíme a dopečeme.
- 2Maso naporcujeme, rozdělíme na talíře a obložíme plátky artyčoků. Celý pokrm posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.