Telecí pečeně s chlebem
110 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 800gramůTelecí pečeně
- 80gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500gramůBramborová kaše
- 150gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí pečeni nařízneme od kosti, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno a vsypeme ji do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dáme péct. V průběhu pečení maso podle potřeby podléváme vodou a potíráme vypečenou šťávou. Pečeme 90 minut. Chléb bez kůrky natrháme na malé kousíčky a půl hodiny před koncem pečení nasypeme na maso. Nyní již nepodléváme, aby se kousky chleba opekly dozlatova.
- 2Upečené maso naporcujeme a upravíme na talíře. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.