Telecí pečeně s rajčatovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1500gramůTelecí kýta
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- 50gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCibule
- 300mililitrůVývar telecí
- 75gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme sekaným tymiánem. Posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a pečeme při 230 °C 15 minut.
- 2Pečeni vyjmeme z trouby a zakryjeme alobalem, necháme odležet 30 minut.
- 3Do pekáče přilijeme vývar, přidáme pokrájená rajčata a vaříme 5 minut. Poté osolíme, opepříme a přimícháme máslo. Plátky masa servírujeme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.