Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou

115 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu bez kosti omyjeme, odblaníme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody.
  • 2
    Povaříme ho asi 5 minut, vyjmeme ho z vody a prošpikujeme proužky uzeného jazyka a slaniny. Maso osolíme a posypeme pepřem a kmínem. V pekáči si rozpustíme máslo, na něj položíme maso, posypeme cibulí, podlijeme hovězím vývarem a pomalu v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Pečeme při 190°C-200°C přibližně 90-100 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a obracíme ho.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme. Do výpeku přilijeme bílé víno, ve kterém jsme si dohladka vymíchali hladkou mouku. Krátce, asi 1 minutu povaříme, omáčku přecedíme do druhého hrnce. Maso nakrájíme na plátky, které přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.