Telecí pečeně s uzeným jazykem a slaninou
115 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyTelecí kýta
- 2,5litryVoda pitná
- 150gramůSlanina vepřová
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 130gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibule
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 1,2decilitryVíno bílé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusHovězí uzený jazyk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
37 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu bez kosti omyjeme, odblaníme a dáme do hrnce s 2,5 litry vody.
- 2Povaříme ho asi 5 minut, vyjmeme ho z vody a prošpikujeme proužky uzeného jazyka a slaniny. Maso osolíme a posypeme pepřem a kmínem. V pekáči si rozpustíme máslo, na něj položíme maso, posypeme cibulí, podlijeme hovězím vývarem a pomalu v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Pečeme při 190°C-200°C přibližně 90-100 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a obracíme ho.
- 3Upečené maso vyjmeme. Do výpeku přilijeme bílé víno, ve kterém jsme si dohladka vymíchali hladkou mouku. Krátce, asi 1 minutu povaříme, omáčku přecedíme do druhého hrnce. Maso nakrájíme na plátky, které přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.