Telecí piccata s citrónem a barevným pepřem
45 min.
Ingredience
- 4kusyMrkev kořen
- 500gramůTelecí plec
- 400gramůTagliatelle
- 4špetkySůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1lžíceCukr krystal
- 1lžícePepř 4 barev
- 50mililitrůVíno bílé
- 4litryVoda pitná
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
19 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme mrkev, očistíme a omyjeme a škrabkou na brambory nastrouháme na tenké dlouhé plátky. Telecí řízky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie.
- 2Opláchneme petrželku a otřepeme do sucha. Nasekáme ji najemno a silnější konce stonků odstraníme. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus.
- 3Mezitím ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Do pánve dáme telecí řízky, krátce je opečeme dozlatova (z každé strany 1 minutu), přendáme na předehřátý talíř, osolíme a přikryjeme alobalem. Do pánve s výpekem nalijeme bílé víno (Vermut) a citrónovou šťávu, zamícháme a přivedeme k varu. Asi 2 minuty povaříme, vmícháme 150g sýra, přidáme cukr a ochutíme solí a pepřem. Pánev sundáme ze sporáku a několikrát v ní obrátíme řízky, aby se dostatečně prohřály. 1 minutu před koncem vaření těstovin přidáme do hrnce plátky mrkve. Vše slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce, osolíme a vmícháme zbylý sýr.
- 4Těstoviny a telecí řízek rozdělíme na talíře nebo do misek, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.