Telecí piccata s citrónem a barevným pepřem

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
19 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme mrkev, očistíme a omyjeme a škrabkou na brambory nastrouháme na tenké dlouhé plátky. Telecí řízky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem a lehce naklepeme mezi dvěma listy průhledné fólie.
  • 2
    Opláchneme petrželku a otřepeme do sucha. Nasekáme ji najemno a silnější konce stonků odstraníme. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus.
  • 3
    Mezitím ve velké pánvi rozpálíme olivový olej. Do pánve dáme telecí řízky, krátce je opečeme dozlatova (z každé strany 1 minutu), přendáme na předehřátý talíř, osolíme a přikryjeme alobalem. Do pánve s výpekem nalijeme bílé víno (Vermut) a citrónovou šťávu, zamícháme a přivedeme k varu. Asi 2 minuty povaříme, vmícháme 150g sýra, přidáme cukr a ochutíme solí a pepřem. Pánev sundáme ze sporáku a několikrát v ní obrátíme řízky, aby se dostatečně prohřály. 1 minutu před koncem vaření těstovin přidáme do hrnce plátky mrkve. Vše slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce, osolíme a vmícháme zbylý sýr.
  • 4
    Těstoviny a telecí řízek rozdělíme na talíře nebo do misek, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.