Telecí plátek s citronem
25 min.
Ingredience
- 450gramůTelecí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3gramyNové koření mleté
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceČesnekové máslo
- 2kusyCitrony
- 10gramůEstragon
- 4lžíceMáslo bylinkové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se solí, pepřem, novým kořením a paprikou. Maso nakrájíme na řízky a obalíme v ochucené mouce.
- 2Rozehřejeme česnekové máslo na pánvi a opékáme na ní řízky asi 3 minuty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Potom řízky naskládáme na velký, máslem vymazaný pekáček.
- 3Citrony nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na plátky masa.
- 4Estragon natrháme a položíme jej na plátky citronu. Potřeme vše bylinkovým máslem.
- 5Pečeme v troubě asi 6 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.