Telecí plátky dušené na slanině a pivu
40 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
870 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.
- 3Na dno žáruvzdorné mísy nebo většího nižšího hrnce rozložíme plátky slaniny, na ně dáme nakrájené maso, pak kolečka cibule a nahoru opět slaninu. Do mísy přilijeme pivo s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.
- 4Měkké plátky masa vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme trochou vody, promícháme, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Maso vložíme zpět, prohřejeme ho a podáváme s rýží, přelité hustou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.