Telecí plátky s dušenou zeleninou
55 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 160gramůTelecí maso přední
- 20gramůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůKvěták
- 80gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
932 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky o velikosti dlaně. Poté maso naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme v pánvi na rozehřátém oleji.
- 2Na orestované plátky vlijeme několik sběraček vody a dusíme, dokud není maso měkké. Hotové maso vyjmeme na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme.
- 3V mezičase udusíme zeleninu a v mixéru rozmixujeme každý druh zvlášť. Ochutíme pepřem a solí.
- 4Maso servírujeme se všemi druhy dušené zeleniny a přilijeme zahuštěnou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.