Telecí plec dušená s dýní
100 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí plec
- 500gramůDýně
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůOcet kvasný lihový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůJogurt bílý
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, zalijeme vodou s octem a necháme asi 15 minut stát. Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí dusíme v kastrole na másle do poloměkka. K masu přidáme dýni, přilijeme vývar a vše dusíme doměkka. Pokrm zahustíme jogurtem rozmíchaným s hladkou moukou. Podle chuti okořeníme tymiánem. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.