Telecí plec dušená s dýní

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, zalijeme vodou s octem a necháme asi 15 minut stát. Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí dusíme v kastrole na másle do poloměkka. K masu přidáme dýni, přilijeme vývar a vše dusíme doměkka. Pokrm zahustíme jogurtem rozmíchaným s hladkou moukou. Podle chuti okořeníme tymiánem. Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.