Telecí plec na hrášku
50 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí plec
- 200gramůHrášek
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceOlej stolní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytou plec nakrájíme na kostky a osmažíme za stálého míchání na oleji, až se šťáva vydusí. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání osmahneme, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- 2K téměř měkkému masu přidáme hrášek, špetku cukru a dusíme ještě 10 minut do měkka.
- 3Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.